Roei clinics

INfo

Leer roeien tijdens een van onze roei clinics

Altijd al eens willen weten hoe dat nu roeit in zo’n boot? Wij leren het je op het mooie Eindhovense Kanaal.  Leuk om te doen met je collega’s of als vriendenclubje!

.

Roeien is een echte teamsport waarin alles draait om een goede samenwerking. Het moment waarop iedereen tegelijk dezelfde beweging maakt en kracht zet waardoor de boot gaat “lopen” geeft een fantastische kick!

In tegenstelling tot wat veel mensen denken roei je juist met je benen, niet met de armen. Daarmee kun je veel kracht zetten en snelheid maken. Het leuke van roeien is dat iedereen het kan leren. En dat je het heel lang kan blijven doen omdat het een sport is die weinig blessures geeft. Je kunt het op allerlei niveaus van recreatief tot top-sport doen. Onze vereniging heeft leden van 10 – 90 jaar. 

In de aanloop naar KikaRow Rondje NL bieden we in de maanden April – Mei roei clinics aan waarin enthousiaste leden van onze vereniging je graag de fun van roeien laten ervaren. Alle opbrengsten van de roei clinics doneren we aan KikaRow. Een roei clinic duurt ca. 2,5 uur en  ziet er als volgt uit:

  • Ontvangst met uitleg over roeien
  • Rondleiding door de botenloods en uitleg over de verschillende soorten boten
  • Oefenen van de roeihaal op de ergometer
  • Roeien in boten met 2 of 4 roeiers

Elke boot krijgt een eigen ervaren stuurman/vrouw en een ervaren instructeur die op de kant mee fietst. 

Per roei clinic kunnen maximaal 12 deelnemers meedoen

De kosten bedragen 30 Euro per persoon, koffie en thee zijn inbegrepen, overige consumpties voor eigen rekening

Wanneer

Data roei clinics

Je kunt je nu al inschrijven en een plek reserveren

In de periode 10-3 t/m 10-5 organiseren we twee keer per week een roei clinic, elke woensdagmiddag en elke zaterdagmiddag van 14:00 – 17:00. In overleg kunnen we ook naar andere data opties kijken. Een en ander onder het voorbehoud dat we voldoende ervaren vrijwilligers hebben om de roei clinic te verzorgen. 

Aanmeldformulier Roei Clinic

13 + 9 =